Drenkeling in water Fun Beach Panheel

Heel – Update 19.53u – (Foto’s/video) De hulpdiensten zijn zondag omstreeks 15.00 uur gealarmeerd voor een persoon te water in Heel.

Bij Fun Beach Panheel werd een man vermist. Vermoedelijk was de man kopje onder gegaan en niet meer boven water gekomen. Er werd meteen groot alarm geslagen. Een duikteam van de brandweer Weert en een oppervlakte-reddingsteam van de brandweer Roermond kwamen ter plaatse om mee te helpen met zoeken. Ook een traumahelikopter landde op het recreatiestrand.

De zoektocht duurt nog altijd voort. De traumahelikopter heeft nog even vanuit de lucht meegezocht en is inmiddels weer teruggevlogen. Het is druk op het recreatiestrand en de mensen worden opgeroepen uit het water te blijven.

Inmiddels is er opgeschaald naar ‘Grip 1’. Het terrein wordt ontruimd en er is een politie-helikopter ter plaatse om te assisteren bij de zoektocht.

Update

De vermiste man werd rond 16.45 uur gevonden en was helaas overleden. De toedracht waarom de man niet meer boven water is gekomen is onbekend. Een team van forensische opsporing van de politie doet  verder onderzoek.

Update 19.53u

Het slachtoffer betreft een 49-jarige man uit Duitsland. De politie heeft onderzoek verricht; er was geen sprake van een misdrijf.

Video via Youtube: https://youtu.be/ao0nFTvcj_M