Vermeende drenkeling IJzeren Man blijkt gewoon thuis te zijn

Update – De hulpdiensten zijn in de nacht van zaterdag op zondag rond 4.00 uur gealarmeerd vanwege een mogelijke drenkeling in de IJzeren Man in Weert.

Er was alarm geslagen nadat er spullen aan de waterkant van de recreatieplas waren gevonden. Uit voorzorg werden naast de politie ook de ambulancedienst en brandweer, waaronder een duikteam, opgeroepen.

De politie ging op onderzoek uit en bezocht ook de woning van het vermeende slachtoffer. Toen de hulpdiensten arriveerden op de Kazernelaan werd er opgelucht adem gehaald. Het slachtoffer bleek gewoon thuis te zijn en de hulpdiensten konden terugkeren.

Update: Uit nader toegekomen informatie blijkt dat er een tas is aangetroffen aan de waterkant. Deze tas was gestolen van iemand die was gaan zwemmen bij de IJzeren Man. Klaarblijkelijk was deze tas aan de rand van de IJzeren Man gedumpt.