Marechaussee pakt 29-jarige Weertenaar op in Eindhoven

Archiefoto: Koninklijke Marechaussee

De Koninklijke Marechaussee (KMar) heeft gisteren In Eindhoven een 29-jarige man uit Weert aangehouden op verdenking van heling. De man werd aangehouden door het arrestatieteam van de BSB na een zogenaamde pseudo-koop.

Die vond plaats nadat een rechercheteam van de KMar informatie had verkregen dat een steekwerend veiligheidsvest van de Koninklijke Marechaussee online werd aangeboden.

Hierop werd een afspraak met de heler gemaakt en volgde gistermiddag de aanhouding in Eindhoven. Bij de aanhouding bleek de man ook nog in het bezit te zijn van een busje pepperspray en een kleine hoeveelheid vermoedelijke harddrugs.

De aangehouden man is geen militair. Hoe hij aan het veiligheidsvest kwam wordt nog onderzocht door het rechercheteam van de Marechaussee.

BSB

De Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten (BSB) is een eenheid die wordt ingezet voor snel en specialistisch optreden.

De BSB bestaat uit verschillende afdelingen en beschikt onder meer over observatie- en arrestatieteams. Het personeel dat een gerichte training heeft gevolgd, is voor een breed scala van opdrachten inzetbaar, variërend van het binnendringen van gebouwen tot het beveiligen van objecten en personen.