Af en toe de zorg uit handen geven, hoe regel je dat?

Algemeen Informatie Weert Reageer 2 min. leestijd

Als mantelzorger zorg jij langdurig voor iemand uit jouw omgeving. Dit levert veel mooie momenten op, maar het kost ook energie. Jij zorgt voor een ander, maar zorg jij ook goed voor jezelf?

Woensdag 23 september organiseert Punt Welzijn om 19.30 uur een informatiebijeenkomst over vervangende mantelzorg bij Bibliocenter (Wilhelminasingel 250 in Weert).

Respijtzorg

Er zijn mogelijkheden om als mantelzorger de zorg tijdelijk uit handen te geven, zodat je even op adem kunt komen en daarna weer goed voor de ander kunt zorgen. Dit wordt respijtzorg genoemd. De zorg wordt tijdelijk overgenomen door vrijwilligers of professionals. Er kan bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van dagbesteding, de inzet van een vrijwilliger, een tijdelijke opname in een zorghotel of een aangepaste vakantie.

Informatiebijeenkomst

Wil je graag meer informatie over de vormen van respijtzorg en hoe je dit het beste kunt regelen? Of heb je andere vragen over respijtzorg? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op woensdag 23 september van 19.30 tot 21.00 uur.

De bijeenkomst vindt plaats bij Bibliocenter (Wilhelminasingel 250, Weert). Inloop is vanaf 19.00 uur. De bijeenkomst is toegankelijk voor mantelzorgers uit de gemeente Nederweert en Weert.

Aanmelden kan via de website van Bibliocenter of via Punt Welzijn (0495-697900, [email protected]).

Meer informatie? Bekijk de respijtwijzer op www.puntwelzijn.nl/respijtwijzer.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie