Alternatief voor Afrika-marktdag

Afrika marktdag in de Tuin van Toyo (archief)

Update – Elk jaar organiseren de Weerter Vrienden van Toyo een sfeervolle Afrika-marktdag en sponsordiner in de ‘Tuin van Toyo’ aan de Maaseikerweg in Weert. Vanwege de coronamaatregelen kan er dit jaar geen marktdag worden georganiseerd, maar er is een alternatief.

Ter compensatie zijn ze mondkapjes gaan maken en verkopen. De beroemde jammetjes
van Pietje en de in oktober ingekochte Afrikaanse kunst blijven nu nog op de plank liggen.
Daarom hebben ze besloten om op zaterdag 8 en zondag 9 augustus de (Afrika-) schuur
aan de Maaseikerweg 312 in Weert te openen voor de verkoop van mondkapjes, tassen,
Afrikaanse kunst en de lekkernijen van Pietje (jam, likeur) etc. Ook hebben ze nog tweede
hands boeken om mee te nemen voor een kleine, vrijwillige bijdrage.

Je bent komend weekend (zaterdag 8 of zondag 9 augustus 2020) tussen 9.00 en 21.00 uur van harte welkom in de Afrika-schuur aan de Maaseikerweg 312. Zo kun je alsnog dit mooie projecten ondersteunen.

Met de evenementen kunnen normaal gesproken sponsorgelden worden verworven. Daarmee wordt een opvangcentrum voor geestelijk gehandicapten in Madjrè (Dogbo) Bénin ondersteund. Voor de instandhouding van dit centrum (personeel, medicijnen, voeding, kleding, onderhoud, etc.) zijn ze o.a. afhankelijk van de steun via donaties of als tientjeslid. Echter in belangrijke mate ook van de opbrengst van de twee jaarlijkse hoofdactiviteiten, de Afrika-marktdag in juli en het sponsordiner in november.

Update

Vanwege de voorspelde hitte zijn de openingstijden gewijzigd: je bent van harte welkom tussen 9.00 en 21.00 uur in plaats van 13.00 en 17.00 uur.

Meer informatie: https://www.facebook.com/VriendenvanToyo/