Extra AED geplaatst in de wijk Graswinkel

In de wijk Graswinkel is afgelopen vrijdag een tweede AED geplaatst. Hierbij is de wijk iets veiliger geworden. Tevens is het nu mogelijk om in een snellere tijd een AED ter plaatse te hebben, zo meldt de wijkraad.

In het ideale geval is nu binnen 6 minuten een AED inzetbaar. In deze zogenoemde 6-minutenzone bieden mensen binnen 6 minuten de juiste hulp bij een hartstilstand. Ze bellen 112 , starten met reanimeren en zetten een AED in. Hiermee vergroot je de kans op overleven van het slachtoffer aanzienlijk. Snelle hulp maakt het verschil tussen leven en dood.

De nieuwe AED hangt aan de rechterkant van het portiek aan de Mantelmeeuw en is vrij toegankelijk voor (burger)hulpverlener.  Vrijdag vond de officiële overhandiging plaats door Maurice van AED Solutions aan Claudia Schepens van de wijkraad Graswinkel. De eerste AED hangt aan de andere kant van de wijk op de Tinnegietersweg.

Meer informatie: https://wijkraadgraswinkel.nl/

Bekijk een ingestuurde foto-bijdrage.