Wil jij rennen, ook als lopen moeilijk gaat? Dat kan bij AV Weert

Rennen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zeker niet voor kinderen, jongeren & volwassen met een lichamelijke beperking (zoals MS, Cerebrale Parese, Spina Bifida, hersenbloedingen of syndromen). In het dagelijks leven maken zij vaak gebruik van een rollator, een rolstoel of een ander loophulpmiddel wegens een beperkte loopfunctie. Deelnemen aan sport- & beweegactiviteiten is dan geen vanzelfsprekendheid.

RaceRunning bij AV Weert

Hier komt in Weert verandering in! Bij AV Weert komt het sportaanbod ‘RaceRunning’. RaceRunning is een sportaanbod waar de deelnemer gebruik maakt van een RaceRunner. De gebruiker van de RaceRunner zet zich, tijdens het verplaatsen af op de grond om zich voorwaarts te verplaatsen. Hierdoor kan iemand die rollator of rolstoel afhankelijk is toch de vrijheid en het plezier van lopen en rennen ervaren.

Naast dat RaceRunning zeer geschikt is om de conditie te verbeteren en het in te zetten is bij de revalidatie, kun je nu dus ook met RaceRunning een atleet worden bij AV Weert.

Startbijeenkomst 26 september

Op 26 september om 14:00 uur wordt er een startbijeenkomst georganiseerd bij AV Weert. Dit doen ze met ondersteuning van RaceRunning Nederland en Jouwfysio. Op deze dag kun je kennismaken met RaceRunning, in beweging komen met een RaceRunning en vragen stellen over RaceRunning. Op deze dag houden ze rekening met de RIVM-richtlijnen.

Meer informatie

Wil je graag kennis komen maken met de RaceRunning of wil je meer informatie? Dan kan er contact opgenomen worden met Carlijn Rekmans via [email protected]

Wanneer: 26 september 2020
Hoe laat: 14:00-15:00 uur
Waar: Sportpark St. Theunis, Parklaan 1C, atletiekbaan AV Weert

Vanaf 29 september zal er een trainingsgroep zijn van RaceRunning bij AV Weert elke dinsdag van 17:00 – 18:00 uur.

Impressie: Wat is RaceRunning?