Frietavond bij de Weerter Minima Groep succes

(Foto’s) Woensdagavond hebben verschillende mensen kunnen genieten van een leuke actie die de Weerter Minima Groep had georganiseerd.

Tegen betaling van 1 euro bij de MinimaGroep kon men met een bon in de aanslag bij Snackpoint Keentj een frietje gaan halen en een snack, en zij namen de rest van de kosten voor hun rekening. Ze meenden dit te moeten doen omdat de vakantieperiode al zo’n dure tijd is. Een frietje eten bij de snackbar staat bij veel minima gezinnen dan ver onderaan het lijstje.

Op Facebook deed de aankondiging het dusdanig goed dat de kartrekkers lichtelijk in paniek waren. “Het bericht was 8767 keer gezien en 49 keer gedeeld. Als 1% was komen opdagen hadden we al moeten schipperen met de ruimte op het plein door de corona-maatregelen“, aldus Nico van den Bent één van de Kartrekkers.”Dus maandag hebben we goed overleg gehad met Politie, Stadswachten en de Gemeente. En vanmiddag kwamen, zoals afgesproken, de BOA’s  even kijken hoe wij het plein hadden ingericht. Ze waren hier erg tevreden over.”

Uiteindelijk hebben de mensen een fantastisch leuke avond gehad en waren er veel tevreden kindersnoetjes en blije volwassenen. Een buurtbewoner kwam zelfs nog met speelgoed voor de kinderen welke ze mochten houden. Als klap op de vuurpijl deed Wim ons nog een rondje ijsjes cadeau.

De Weerter Minima groep kijkt terug op een zeer geslaagde avond, houdt hun facebook pagina https://www.facebook.com/weerterminimagroep/ goed in de gaten, wellicht gaan ze nóg iets leuks organiseren deze vakantie. Als je óók Kartrekker wilt worden vind op hun pagina ook de nodige informatie.