Gemeente Weert helpt inwoners met acties tijdens World Cleanup Day

Op zaterdag 19 september is het ‘World Cleanup Day’, een wereldwijde opruimactie waarbij miljoenen vrijwilligers de strijd tegen zwerfafval aangaan. Dit doen ze door acties te starten waarbij zwerfafval wordt opgeruimd. 

De gemeente Weert roept inwoners op om zelf een actie te starten en wil hen daarbij helpen. Inwoners die een actie willen starten, kunnen zich melden bij de gemeente Weert om hulpmiddelen te lenen. Ook zorgt de gemeente voor de afvoer van het ingezamelde afval. 

 “De afgelopen jaren werd er tijdens World Cleanup Day door veel enthousiaste Weertenaren hard gewerkt om onze leefomgeving schoon te maken. Afgelopen jaar werd er maar liefst 260 kilo aan afval opgeruimd. Ik hoop dat we er dit jaar weer net zo’n succes van kunnen maken.”

Wethouder Van den Heuvel

Hulpmiddelen beschikbaar

Om enthousiaste inwoners te helpen met hun acties, stelt de gemeente Weert hulpmiddelen beschikbaar. Ze verzorgen afvalknijpers, hesjes, afvalzakken en handschoenen. Ook zorgt de gemeente ervoor dat het ingezamelde afval netjes wordt afgevoerd. 

Kom in actie!

Wil je zelf een actie houden? Bijvoorbeeld door met je buren de buurt op te ruimen. Meldje actie dan aan bij de gemeente. Dit kan via [email protected]. De gemeente neemt dan contact met je op om te kijken hoe ze je kunnen helpen. Ook zorgt de gemeente ervoor dat jouw actie aangemeld wordt bij de officiële website van de World Cleanup Day.

Ook bedrijven kunnen zich melden en in actie komen, bijvoorbeeld door het terrein rondom hun bedrijf of een industrieterrein op te ruimen. Zo heeft Moonen Packagingtoegezegd om mee te doen, voor het derde jaar op rij. 

Coronaproof

World Cleanup Day 2020 zal er vanwege het coronavirus iets anders uitzien dan normaal. De RIVM richtlijnen zijn daarbij uiteraard leidend. We gaan bijvoorbeeld niet met grote groepen op pad en houden 1,5 meter afstand tot elkaar. Op de website van World CleanupDay (www.worldcleanupday.nl) vind je alle maatregelen.

Dit hoeft het succes van de dag gelukkig niet in de weg te staan: ook met vele kleine acties kunnen we samen heel veel zwerfafval opruimen!