Ook blikjes met statiegeld worden in Weert ‘gewoon’ nog op straat gegooid

Algemeen Weert 10 reacties 3 min. leestijd

Deze zaterdag staat in het teken van World Cleanup Day, waarbij in meer dan honderd landen inzet werd getoond om zwerfafval op te ruimen. Ook in verschillende gebieden van Weert waren vrijwilligers actief, met de schoonmaakactie georganiseerd door Weert Schoon en ondersteund door de gemeente Weert.

Hulp

Op de parkeerplaats van de Lidl aan de Ringbaan-West in Weert verzamelden zich rond 10 uur diverse vrijwilligers, waaronder wethouder Lizbeth Steinbach en raadslid Tavinho Karg, die samen met zijn dochter een helpende hand bood.

De gemeente Weert ondersteunde de opruimactie door materialen beschikbaar te stellen, zoals grijpers, vuilniszakken en een ring om de vuilniszak gemakkelijker te kunnen gebruiken. Na afloop werd het verzamelde afval door de gemeente opgehaald.

Te veel

Tillie Joosten sloot zich aan bij Weert Schoon en nam ook deel aan World Cleanup Day. Samen met andere vrijwilligers is ze regelmatig betrokken bij opruimacties in Weert en merkt op dat er nog steeds te veel afval zomaar op straat wordt achtergelaten. “Voornamelijk plastic en blikjes … Toch nog blikjes; met statiegeld erop”, zo vertelt ze.

Beleid toetsen

Wethouder Steinbach benadrukte dat haar deelname aan de actie niet alleen gericht was op het schoonmaken van Weert, maar ook op het beoordelen van het effect van het beleid, zoals de invoering van statiegeld op blikjes.

Ze moedigde ook burgers, buurtverenigingen, sportverenigingen en anderen aan om vaker schoonmaakacties zoals deze op World Cleanup Day te organiseren, met de verzekering dat de gemeente bereid is te helpen door materialen ter beschikking te stellen en het verzamelde afval op te halen.

Burgers die gedurende andere tijden van het jaar willen helpen bij het verwijderen van zwerfafval in Weert, kunnen contact opnemen met de gemeente via het e-mailadres [email protected].

In een deze video krijgen we een kijkje bij de schoonmaakactie aan de Ringbaan-West. Hier zien we dat niet alleen papiertjes, blikjes en flesjes werden opgeruimd, maar ook andere inspanningen werden geleverd. Wethouder Steinbach deelt bovendien suggesties over wat burgers kunnen doen om Weert schoon te houden: https://youtu.be/kqwB3C524oY.

https://youtu.be/kqwB3C524oY

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
10 reacties