Jongeren geven JOP Boshoven een opknapbeurt

De Jongeren Ontmoetings Plek (JOP) op Boshoven, gelegen tussen de Nieuwenhove en Ringbaan-Noord, staat sinds vrijdag weer te ‘shinen’. Jongeren hebben de ontmoetingsplek eens flink onderhanden genomen.

Aanleiding van de opknapbeurt is een gesprek dat jongerenwerker Sem Douven van Punt Welzijn voerde met de jongeren. De jongeren hebben van de gemeente een bijdrage gekregen voor een project waarbij onder anderen scooters opgeknapt worden. Voor de aanschaffen van onderdelen voor het project moeten ze eerst zelf geld bij elkaar verdienen middels het uitvoeren van klusjes, zoals bij de JOP.

De jongeren maakte bij een ontmoeting met de jongerenwerker kenbaar dat zij graag hun ontmoetingsplek op wilden knappen. De gemeente vond dit een goed initiatief en heeft aanvullend middelen beschikbaar gesteld voor de opknapbeurt van de JOP, bij de jeugd bekend als ‘Het Keetje’.

Vrijdag gingen de handen uit de mouwen en werd de JOP onderhanden genomen. Kapotte wanden werden vervangen, er werd een sigarettenpaal geplaatst, geverfd en gepoetst. Bij de werkzaamheden kregen de jongeren ondersteuning vanuit Punt Welzijn en Spereco.

Ook wijkagent Sander Cornelissen en een medewerker van Stadstoezicht kwamen een kijkje nemen. Zij gingen met de jongeren in gesprek om voorlichting over de handhavingstaken en de drugstesten die tegenwoordig steeds vaker worden afgenomen.