Kapelaan Guus van der Wegen nieuwe pastoor Boshoven en Laar

Kapelaan Guus van der Wegen van Sittard wordt de nieuwe pastoor van het parochiecluster Boshoven en Laar in Weert. Dat is dit weekeinde in de betreffende parochies bekend gemaakt. Van der Wegen volgt pastoor Paul Tervoort op, die een nieuwe benoeming in het dekenaat Gulpen heeft gekregen.

Pastoor van der Wegen wordt verantwoordelijk voor de parochies H. Oda in de wijk Boshoven en HH. Hiëronymus en Antonius in de wijk Laar, beide gemeente Weert. Deze parochies vormen al geruime tijd een samenwerkingsverband.

Van der Wegen (57) is geboren in Goirle. Hij volgde de priesteropleiding aan het grootseminarie Rolduc en werd in 1993 tot priester gewijd. Sindsdien was hij actief als kapelaan in de parochies van Kerkrade-Chevremont, Heerlen-Heksenberg en sinds 2005 in de samenwerkende parochies van Sittard. Van der Wegen zal tegen het einde van dit jaar aan zijn nieuwe taak in Weert beginnen.

Nieuwe kapelaan Sittard

Na het vertrek van Van der Wegen krijgt Sittard een nieuwe kapelaan. Het betreft Ranil Weerawarna (31). Hij is een van de Indiase priesterstudenten die onlangs hun opleiding aan het grootseminarie Rolduc hebben afgerond. Op 31 oktober wordt Weerawarna samen met vijf andere studenten tot transeunt diaken gewijd. Het is de bedoeling dat hij volgend jaar tot priester wordt gewijd. In Sittard wordt hij benoemd tot kapelaan van de samenwerkende parochies HH. Petrus en Michael (centrum), H. Bernadette (Baandert) en H. Paulus (Limbrichterveld), H. Hart van Jezus (Overhoven), O.-L.-Vrouw Geboorte (Broeksittard) en H. Gemma (Sanderbout) in Sittard.

Kapelaan Guus van der Wegen
Kapelaan Guus van der Wegen (foto via Bisdom Roermond)