Maak kennis met Oldtimercafé in Altweerterheide

Elke eerste woensdag van de maand  komen liefhebbers van oldtimers uit de verre regio bij elkaar in dorpshuis De Paol in Altweerterheide. Auto’s, motoren, tractoren, bromfietsen; alles en iedereen is er welkom met een oud voertuig.

De vriendengroep “Oldtimercafé” faciliteert deze gezellige praatavonden om met elkaar over oldtimers te praten. In een gezellige ongedwongen sfeer worden ervaringen uitgewisseld, technische oplossingen bedacht en nieuwe plannen voor de toekomst gesmeed. Aanmelden voor deze avonden is niet verplicht, consumpties (tegen zeer schappelijke prijzen) zijn natuurlijk voor eigen rekening.

“Kom gewoon eens langs”, zegt Mark Versteegen, een van vaste bezoekers aan de oldtimeravonden, terwijl hij zijn Citroën in lijn zet met de andere oldtimers op de parkeerplaats van De Paol, die speciaal gereserveerd is voor oldtimers. “Zeg nou zelf. Waar vind je nog zoiets? Op deze parkeerplaats kun je met een gerust hart jouw voertuig neerzetten en met anderen over elkaars interesse praten of technische navragen doen.”

De nieuwe uitbaters van de volledig opgeknapte en nieuw ingerichte locatie De Paol in Altweerterheide zijn maar wat blij met deze aanloop van oldtimer-liefhebbers.

“Er komen minimaal een tiental (meestal meer) liefhebbers naar deze avonden. Afhankelijk van het weer komen zij dan met hun oldtimer. Het is wel heel bijzonder om de diverse merken uit heel verschillende tijdsperioden bij elkaar te zien”, aldus Mark. “Maar ook mensen zonder oldtimer zijn welkom. Er is hier altijd veel te zien.”

Mark vermoedt dat er in Weert en omstreken nog veel meer liefhebbers en eigenaren van oldtimers zijn, die niet weten dat deze bijeenkomsten bestaan. Hij roept iedereen op om de 1e woensdag van de maand een keer langs te komen om kennis te maken.

Meer informatie staat op de website www.oldtimercafe.nl