Alexander uit Duitsland naarstig op zoek naar Weerter duobak

Update 15.00u – Voor de mensen uit het buitenland zijn er in Weert veel unieke dingen te vinden. Van de vlaai en de St. Martinuskerk tot het zintuigenpark in (en!) de IJzeren Man. Er zijn natuurlijk tal van voorbeelden te noemen, maar een bijzonder uniek iets in Weert is: de duobak.

De duobak van fabrikant Allibert is zo uniek dat een Duitse jongeman er alles aan doet om hem in zijn collectie te krijgen. Hij heeft er zelfs 100 euro voor over. Kun jij hem helpen aan dit zeldzame collector’s item?

De 21-jarige Alexander Smoljanovic is al enige tijd bezig met zijn zoektocht. Hij wordt er een beetje wanhopig van. Berichten via EditieNL en MSN hebben tot op heden nog niets opgeleverd. Hij heeft ook de gemeente Weert benaderd. De gemeente Weert geeft aan hem te willen helpen met zijn zoektocht. Echter hebben ze (nog) geen duobak voor hem gevonden. Ze zijn hierover in gesprek met de afvalinzamelaar.

Wellicht dat een van de bezoekers van WdG hem een originele eerste generatie grijs/groene duobak (zoals bijv. op onderstaande afbeelding) kan leveren. Heb je er een? Maak Alexander blij door het goede nieuws te mailen naar: [email protected] Je kan hem ook via Facebook bereiken: https://www.facebook.com/boerdeaner.