Op zoek naar verkoeling tijdens de warmste 8 augustus ooit

Algemeen Weert 1 reactie 2 min. leestijd

Weert zocht vandaag massaal de verkoeling op. Het was dan ook de warmste 8 augustus ooit gemeten. Bij het weerstation in Ell werd de 36 graden Celsius aangetikt.

Met dat warme weer snak je natuurlijk naar verkoeling. Menig Weertenaar heeft een verkoelend zwembadje in de tuin staan, maar er zijn ook mooie zwemlocaties waar je een verfrissende duik kan nemen.

Op tijd

Vanwege de corona-maatregelen moet je er op tijd bij zijn. Bij Zwembad de IJzeren Man waren ze vandaag uitverkocht. Vanwege de corona-maatregelen zijn hier maar een beperkt aantal plaatsen te reserveren. Ook voor morgen zijn er nog minimaal een aantal plaatsen beschikbaar: https://www.zwembadweert.nl/. Voor maandag zijn er nog wat meer plekjes vrij.

Het azuur blauwe water van het ‘Blauwe Meertje’ lokte ook veel mensen naar de waterplas aan de Herenvennenweg. Rond 15.00 uur moesten de poorten voortijdig dicht vanwege de drukte. Er kon niemand meer bij komen liggen op het dagstrand.

Parkeren

Dat parkeren bij het Blauwe Meertje blijft wel nog een dingetje. Steeds meer mensen kijken naar de verkeersborden nadat er via verschillende (social-media) kanalen is gewaarschuwd. Maar ook vandaag werd op sommige plekken het parkeerverbod genegeerd. Voor diegenen werd het het dagje afkoelen een duur uitje. Ze kregen een boete van ruim 100 euro.

Waar zoek jij de verkoeling op?

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
1 reactie