Opnieuw dieseldiefstallen en vernielingen in buitengebied

112 Algemeen Leudal Maasgouw Reageer 1 min. leestijd

De LLTB ontvangt signalen uit voornamelijk Midden-Limburg dat er weer dieseldieven actief zijn en dat beregeningsinstallaties worden vernield. ‘We willen desalniettemin leden in de hele provincie hierop attenderen en ze eraan herinneren vooral aangifte te doen’, zegt voorzitter Léon Faassen. 

‘Datzelfde geldt overigens voor bewoners en mensen die op het platteland werken of recreëren’, aldus Faassen. ‘We zijn immers allemaal gebaat bij een veilig buitengebied.’ 

Vanmiddag heeft de LLTB via de mail alle leden aangeschreven. De oproep is tweeledig. ‘Op de eerste plaats is het belangrijk het eigen erf en de eigen percelen goed in de gaten te houden, maar ook elders in het buitengebied achtzaam te zijn. Op de tweede plaats is het van groot belang aangifte te doen als er iets gestolen of vernield is en melding te maken van verdachte situaties’, benadrukt Faassen. ‘Zonder aangiften kan de politie niks doen en krijgt ze ook geen goed beeld van de omvang van het probleem.’ 

Leden kunnen dit soort zaken ook melden via [email protected]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie