Natuur vat vlam door rookpot tijdens militaire oefening

Budel – De brandweer van Budel is woensdag rond 11.30 uur gealarmeerd voor een bosbrand aan de Geuzendijk.

In het bosgebied vindt momenteel een grote militaire oefening plaats. De deelnemers hadden een rookpot achtergelaten in het bosgebied op een plek waar het nog droog is ten gevolge van de warme zomer. Door de rookpot had de natuur vlam gevat en was er een klein brandje ontstaan.

De brandweer kwam ter plaatse en had het brandje snel onder controle. Ook de terreinbeheerder van defensie was aanwezig. Hij zal de deelnemende militairen nogmaals op instrueren om de rookpotten mee te nemen en op een locatie neer te leggen waar deze geen vlam kunnen vatten (zoals op een zandpad / tankbaan). Toch kan een nieuw natuurbrandje niet worden uitgesloten, maar het terrein wordt goed in de gaten gehouden.

Gisteren mocht ook de brandweer van Weert uitrukken omdat in hetzelfde natuurgebied Budeler- / Weerterbergen een brandje woedde. Dit kwam ook door de militaire oefening.