Baksteen valt uit gevel op Wilhelminasingel

Sta je even gezellig te buurten op straat valt er plotseling een baksteen omlaag. Het gebeurde zaterdagavond op de Wilhelminasingel.

De baksteen raakte gelukkig niemand, maar dat scheelde niet veel. De vrouw die buiten stond te praten was flink geschrokken door het onverwachte voorval. Ze waarschuwde een vrijwillige brandweerman die in de buurt woont. Hij kwam een kijkje nemen en constateerde dat er meer aan de hand was. Er werd dan ook besloten om de collega-brandweerlieden in te schakelen.

De brandweer kwam met o.a. een ladderwagen ter plaatse om de situatie veilig te stellen. Een deel van de Wilhelminasingel werd afgesloten voor het verkeer.

Eenmaal boven constateerde de brandweer dat er meer bakstenen los zaten. De bakstenen waren van een schoorsteen die in het verleden (grotendeels) is verwijderd. De bakstenen zaten deels in de gevel van het aangrenzende appartementencomplex.

De bakstenen zaten zo los dat de brandweerman ze zonder moeite uit de gevel kon halen. Wonder boven wonder waren ze niet allemaal omlaag gevallen. De losse stenen werden allemaal verwijderd en in een emmer gedaan om ze vervolgens naar beneden te brengen.

Toen alle losse onderdelen waren verwijderd kon de straat weer worden vrijgegeven. Een aannemer zal worden ingeschakeld om het gat in de gevel te dichten.