Bewoners ongerust nadat rookmelder urenlang blijft piepen

Bewoners van een wooncomplex aan de Looimolenstraat hebben vrijdag alarm geslagen nadat ze een rookmelder urenlang hoorde piepen. De rookmelder hing in een woning en niemand deed open.

Nadat eerst Wonen Limburg was gebeld besloten de bewoners de hulpdiensten te bellen. Intussen was de rookmelder al 8 uur aan het piepen. Er werd echter geen rook of brandlucht waargenomen.

De brandweer en politie vertrouwden het niet. Door middel van een ladder probeerde de brandweer via de buitenkant poolshoogte te nemen. Men wilde er zeker van zijn dat er niemand in de woning lag en dus werd er een slotenmaker opgeroepen.

Nadat de slotenmaker de deur had geopend ging de brandweer met ademlucht op onderzoek uit. Gelukkig bleek het loos alarm te zijn. De bewoner was niet thuis en het betrof een storing in de rookmelder. De politie zoekt nog uit waar de bewoner zich momenteel bevindt.