Boswerkzaamheden voor meer variatie in Laurabossen Weert

Foto via: Natuurmonumenten

Met een meerjarenplan werkt Natuurmonumenten aan een afwisselend en natuurlijk Laurabos. Half september starten de onderhoudswerkzaamheden in de bossen bij Weert.

Toekomstbestendig bos

Door de afwisseling van naald- en loofbos, dichte en open plekken, jonge en oude bomen ontstaat er bos met volop variatie. Een bos met een hoge biodiversiteit met ruimte voor veel verschillende insecten, vogels en zoogdieren, een bos dat beter neerslag kan vasthouden en ook nog eens prettig is om in te recreëren.

In de Laurabossen halen we daarom her en der naaldbomen weg, ook wel “dunnen” genoemd. Op deze manier ontstaat er groeiruimte voor de overige bomen en voor verjonging van het bos. Daarnaast maken Amerikaanse eiken plaats voor loofbomen als beuk, linde en zoete kers.

Werk in uitvoering

Van half september tot midden oktober kan je in de Laurabossen de aannemer aan het werk treffen. Het werk is zo georganiseerd dat er zo min mogelijk overlast is voor de recreanten op de fiets- en wandelpaden. Wil je meer weten over de boswerkzaamheden in de Laurabossen vraag dan de folder aan of stel jouw vraag via [email protected]