Wandelen en fietsen met stadsgids tijdens Open Monumenten Dagen

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 3 min. leestijd
Foto via Stadsgidsen Weert

Tijdens de landelijke Open Monumenten Dagen organiseren de Weerter stadgidsen in het weekend van 12 en 13 september een wandeling door de Weerter binnenstad én een fietstocht rond Weert.

Stadswandeling

Op zaterdag 12 september start om 14.00 uur bij de St. Martinuskerk een stadswandeling. De wandeling in twee groepen van ca. 15 personen duurt maximaal 1 ½ uur en is gratis. Tijdens de wandeling wordt aandacht geschonken aan een aantal markante gebouwen in de Weerter binnenstad en de invloed van de Graven van Horne op de ontwikkeling van de stad.

Belangstellenden voor de stadswandeling dienen zich wel vooraf (vóór vrijdag 11 september) aan te melden via een mail naar:  [email protected], onder vermelding van ‘stadswandeling’. Inschrijven kan ook zaterdagmorgen (tot 13.00 uur) in de ‘Open Monumentenkraam’ tegenover de kerk. Tijdens de wandeling wordt strikt rekening gehouden met de landelijke coronaregels.

Fietsen ‘Rondje Weert’

Op zondag 13 september kunnen geïnteresseerden gratis, samen met stadsgidsen, het “Rondje Weert’ fietsen.

De route loopt door de prachtige natuur van de gemeente Weert. Er wordt niet alleen aandacht geschonken aan het bijzondere gevarieerde landschap in ‘de groenste regio van de wereld’ , maar ook aan kerken en kapellen, schansen en grafheuvels. Onderweg kunnen eventueel een aantal ‘open’ monumenten bezocht worden.

De route heeft een lengte van ca. 27 km. De start is zondag om 10.00 uur bij de poort van het kasteel ‘De Nijenborgh’ op de Biest.

Opgeven per mail

Belangstellenden voor de gratis fietstocht dienen zich wel vooraf (vóór zaterdag 12 september) aan te melden via een mail naar:  [email protected], onder vermelding van ‘Rondje Weert’. Het is wel noodzakelijk om in de mail het totale aantal personen aan te geven. Inschrijven kan ook op zaterdagmorgen in de ‘Open Monumentenkraam’ tegenover de kerk.

Er kunnen maximaal 40 personen mee! Uiteraard wordt tijdens de fietstocht rekening gehouden met de geldende regels tegen de verspreiding van het coronavirus.

Open Monumentendag Weert

Overal waar de witgele vlag van de Open Monumentendag wappert, kunnen belangstellenden gratis een kijkje nemen in een monument of deelnemen aan een activiteit. Het thema van de Open Monumentendag is dit jaar ‘Leermonument’ – monumenten. Van alle monumenten is dus iets te leren. Ze vertellen iets over onze geschiedenis. Zeker in Weert, dat bekend stond om de vele scholen en pensionaten. Gelukkig is een aantal gebouwen nog te bezoeken, zoals de voormalige kleurschool St. Raphael (nu Theater de Huiskamer) en de voormalige Dr. Poelsschool (nu wijkgebouw Keenter Hart).

Vanwege het coronavirus is er een aangepast programma. Iedereen kan op op eigen gelegenheid deelnemen aan allerlei activiteiten.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie