Grote opschoonactie in Park aan de Bron door BSO Waterval

Komende zaterdag is het World Cleanup Day. Als voorschot op deze dag besloten verschillende BSO’s van Humankind om vandaag al de handen uit de mouwen te steken.

Ook BSO Waterval was van de partij. Ze kregen een helpende hand van wethouder Van den Heuvel. Samen gingen ze aan de slag met een grote opschoonactie van Park aan de Bron. Naast het vele zwerfafval kwamen ze ook een stoel, snelbinders, glaswerk en puin tegen.

Het doel van de opschoonactie is niet alleen om de omgeving schoon te maken. Humandkind wil de kinderen ook leren om op een verantwoordelijke manier om te gaan met (zwerf)afval.

Het afval wat door de kinderen is verzameld zal door de gemeente worden opgehaald. Kinderen die wat vaker op pad willen gaan om afval in hun buurt op te ruimen kunnen zich melden bij de gemeente. De gemeente kan de kinderen voorzien van hulpmiddelen.