Leerlingen Philips van Horne verzamelen 10 zakken vol zwerfafval

In het kader van World Cleanup Day op zaterdag 19 september 2020 heeft de Philips van Horne woensdag 16 september een schoonmaakactie opgezet tegen zwerfafval om en in de buurt van de school. Een groep van 30 havo TTO-leerlingen is tussen 13:00 en 15:00 uur op pad gegaan. In deze uren hebben de leerlingen maar liefst 10 zakken met zwerfafval gevuld!

Plastic flesjes en blikjes waren de grootste boosdoeners. Eén groepje kwam zelfs met een autoband terug.  Er lagen ook verschrikkelijk veel sigarettenpeuken. Wist je dat deze maar liefst 12 jaar kunnen blijven liggen? Mooi dat ons kleine stukje aarde wat schoner is achtergelaten. De school hoopt in de toekomst meer acties te ondernemen en mensen in Weert te overtuigen dat het de moeite waard is om het afval om ons heen op te ruimen!

“Dankjewel aan alle leerlingen die hebben geholpen. Jullie zijn toppers! Ook de Gemeente Weert bedankt voor het extra ophalen van het verzamelde afval.”, aldus de Philips van Horne.