Jongeren starten petitie voor een Cruyff Court in Weert

Al enige tijd wordt er uitgekeken naar de komst van de Cruyff Court in Weert. Echter de locaties die de gemeente Weert op het oog heeft stuiten op weerstand van buurtbewoners.

Begin juli 2019 werd bekend dat er een Cruyff Court in Weert zou komen. Toen had men de locatie Dillenburg op het oog, later werd dat het KEC aan de Beatrixlaan. De bedoeling was dat de Cruyff Court in de eerste helft van 2020 in gebruik zou worden genomen. Intussen is de definitieve locatie voor een Cruyff Court nog altijd niet bepaald.

Uitstel is geen afstel, zo hopen jongeren in Weert. Om de komst van een Cruyff Court in Weert kracht bij te zetten zijn ze een handtekeningenactie / petitie gestart. In elke dagen tijd haalden ze bijna 250 handtekeningen op. Deze werden donderdag overhandigd aan wethouder Van den Heuvel.

De wethouder ging tijdens een zaalvoetbalwedstrijd in sporthal Aan de Bron in gesprek met de jongeren. De wethouder gaf aan dat zodra er een geschikte locatie is gevonden, de Cruyff Court er gaat komen. Ondanks de weerstand heeft de wethouder er vertrouwen in dat er een geschikte locatie gevonden gaat worden.

Bekijk de petitie: https://iwdg.nl/2ZMltCt