Handen uit de mouwen tijdens World Cleanup Day

Rotaract vist fiets uit het water

Vandaag is het World Cleanup Day en zo’n 400 deelnemers gingen op diverse plaatsen binnen de gemeente om zwerfafval op te ruimen. Ook wethouder Van de Heuvel was aanwezig.

Eerder deze week werden al diverse opruimacties georganiseerd en vandaag was de grote opruimdag. Er werden in totaal zo’n 20 acties georganiseerd waaronder in Stramproy en in de omgeving van het NS-station.

In samenwerking met de Dorpsraad in Stramproy werd er een gezamenlijke aftrap voor de opruimactie georganiseerd. Op het Kerkplein konden deelnemers een prikker, veiligheidshesje en vuilniszak ophalen. Vanuit daar vertrokken diverse groepjes het dorp in om zwerfafval op te ruimen.

In de omgeving van het NS-station staken leden van Rotaract de handen uit de mouwen. Ook hier werd veel zwerfafval opgeruimd, waaronder een fiets.