Kunstproject Spiegelbeelden

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 2 min. leestijd
Fotograaf: Arjanne van Voorst

“Is kunst belangrijk? Waarom? Veel mensen kunnen daarop geen antwoord geven.” Dit kunstproject gaat over deze vragen. Kunstenaar Yvonne Schroeten toont schilderijen en presenteert haar roman in Weert en Roermond.  Schilderijen en Roman zijn een twee-eenheid. Samen geven ze een idee van haar denkwereld, maar de kunstenaar wil geen monoloog…

Reacties

Yvonne Schroeten wil sparren, losmaken, meningen uitlokken en in discussie gaan. Daarom werd het een cross-border-project: zij daagt anderen uit te reageren op haar visie.  Musici, dansers, filmers,  filosofen, scholieren, theologen en amateurkunstenaars reageren op haar werk. De reacties worden getoond in een gratis programma van presentaties en activiteiten in Weert en Roermond.

Boek

De roman  “Geheel de hemel weerspiegelend”  beschrijft een septembermaand in een gastatelier in Toscane. Daar onderzoekt de hoofdpersoon de spanningsvelden tussen kunst en werkelijkheid, religie en de mens. Ze overschrijdt de grens tussen zin en waanzin, belandt in vervreemdende werelden, en raakt zelfs verwikkeld in een strijd met de hemel.  

Dubbel- Expositie

Haar schilderijen tonen deze vervreemdende werelden:  figuratie en abstractie smelten samen in fictieve landschappen, soms dreigend en verontrustend, dan weer licht en transparant. In de ECI Cultuurfabriek te Roermond zijn vooral grote schilderijen van Yvonne Schroeten te zien, en uiteenlopende reacties op haar werk: een dansproductie, een korte film, resultaten van scholieren en de winnende werken van de amateurwedstrijd.

In de Annex in Weert worden met name bronmateriaal getoond: zoals de persoonlijke atelierschetsboeken en klein werk van Yvonne Schroeten. 

Dit project is een unieke samenwerking tussen Gemeenten Weert en Roermond. Participanten zijn o.a.: ECI de Annex RICK Bibliocenter  Gotcha  HKL, scholen etc.

Kijk voor meer informatie, programma en aanmeldingen/ reserveringen op www.kunstprojectspiegelbeelden.nl

Expositie Annex  Meilkoel 3, Weert 
30 okt-13 dec – open: wo do vr za 11.00-17.00u  en koopzondagen ( 29 nov en 13 dec) 14.00-17.00u

Expositie ECI – Eci 13, Roermond
11 okt-30 dec – open: werkdagen 09:00 – 20:30 u / za & zo van 10:30 – 17:00 u

Entree overal gratis.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie