Lezing schuldhulpverlening: Anders denken, anders doen

Deze lezing geeft u een inkijkje in de valkuilen voor mensen met schulden. De Kredietbank Limburg deed onderzoek naar de effecten van stress en armoede op het menselijk brein. Deze kennis wordt toegepast in de hulpverlening bij schulden.

Schuldhulpverlening

Ruud van den Tillaar, algemeen directeur Kredietbank Limburg, vertelt over zijn werk. Er is onderzoek gedaan naar de effectiviteit van schuldhulpverlening. Het menselijk brein wordt beïnvloed door stress en schaarste. De commerciële wereld weet mensen goed te verleiden tot maken van ogenschijnlijk niet rationele keuzes met soms grote gevolgen. De overheid maakt het ook niet altijd makkelijk om schulden te voorkomen. Vaak raken mensen door dit alles nog dieper in de problemen.

De resultaten van het onderzoek worden gebruikt om mensen beter te kunnen helpen. Uitleg wordt gegeven over de toekomstvisie en nieuwe aanpak van de Kredietbank Limburg.

Locatie en aanmelden

De lezing is op woensdag 23 september in het klooster van de zusters Birgittinessen aan de Maasstraat 17 in Weert. Er is koffie en thee vanaf 19.15 uur en om 19.30 start de lezing. De avond duurt tot ongeveer 21.15 uur. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen aan de spreker. Vrije entree en introducees zijn van harte welkom! Uiteraard worden de coronamaatregelen gerespecteerd. Daardoor kan het aantal bezoekers worden beperkt. Reserveren via [email protected] is daarom verplicht.