Nationale Sportweek: Sport doet iets met je!

Archieffoto WdG

Sport geeft je energie. Maakt je gelukkiger, geeft zelfvertrouwen en haalt ’t beste in je naar boven. Dat sport en bewegen goed is voor je gezondheid, weten we allemaal. Meer dan ooit voelen we de behoefte om te bewegen en van sport te genieten.

In de Nationale Sportweek is daarvoor veel gelegenheid, met name voor de kinderen uit Weert is er veel te doen. De Nationale Sportweek duurt dit jaar van 18 tot en met 27 september. Er zijn verschillende activiteiten in en rondom Weert bij sportverenigingen. Ben je toe aan een nieuwe sport of wil je eens ergens anders een kijkje nemen, neem deze week dan extra tijd om je te oriënteren.

Wat is er zoal te doen:

Maandag 21 september:

  • Vandaag kunnen de jeugdleiders in Weert naar een informatieavond. Bedenk jij wel eens hoe je om moet gaan met opstandig gedrag van een kind? Of hoe je een kind met bijvoorbeeld de diagnose ADHD of autisme het beste kan begeleiden in je team? Dan is deze informatieavond iets voor jou. Je hoort deze avond ook meer over een nieuwe vorm van ondersteuning op dit vlak. Meld je aan voor 18 september of neem voor meer informatie contact op via [email protected]
  • Vandaag zijn er bij Jan van Weert vriendjes & vriendinnetjes trainingen, waarbij er gratis een proefles gedaan kan worden. De kinderen van 6 t/m 9 jaar turnen van 15:45–16:45 uur. De kinderen van 9 t/m 11 jaar zijn welkom van 16:45-17:45 uur. Opgeven of meer informatie? Neem contact op via [email protected]
  • Vandaag kun je ook kennis maken met atletiek bij ‘atletiek na school’. Dit is voor kinderen van groep 3 t/m 8. De kinderen mogen hier komen proeven wat atletiek is en gratis deelnemen. Opgeven en/ of meer informatie via [email protected].

Dinsdag 22 september:

  • Vandaag kun je gratis kennis maken met atletiek en handbal samen in één clinic. Dit is op sportpark St. Theunis op de atletiekbaan, waar de combinatiefunctionarissen atletiek en handbal de overeenkomsten van deze sporten laten zien. Wil je tegelijk twee sporten proberen, kom dan langs. Voor opgeven of meer informatie neem je contact op via [email protected].
  • Vandaag kun je weer terecht bij Jan van Weert voor een gratis proefles en kunnen de kinderen van 6 t/m 8 jaar turnen van 15:45–16:45 uur. De kinderen van 9 t/m 12 jaar zijn welkom van 16:45-17:45 uur. Opgeven of meer informatie? Neem contact op via [email protected]

Woensdag 23 september:

  • Op deze dag vindt er op en rondom sportpark St. Theunis een ware sportinstuif plaats waarbij je kan kiezen uit de volgende sporten: atletiek, basketbal, handbal, hockey en turnen. Kinderen van 6 t/m 12 jaar kunnen zich opgeven voor deze leuke activiteiten. De activiteiten zijn van 14:00-15:00 uur. Wil je je opgeven, kijk dan op de website van Punt Welzijn onder kopje Activiteiten/ Nationale Sportweek,  puntwelzijn.nl/activiteiten
  • Vandaag biedt Jan van Weert ook weer de mogelijk om met je vriendje of vriendinnetje mee te trainen en kun je een gratis proefles nemen. De kinderen van 10 t/m 12 jaar kunnen terecht van 19:00-20:00 uur & de jeugd van 12 t/m 16 jaar kan terecht van 20:00-21:00 uur. Opgeven of meer informatie? Neem dan contact op via [email protected].

Zaterdag 26 september:

  • Op zaterdag is er bij zwembad De IJzeren Man de mogelijkheid om aan diverse clinics deel te nemen. De clinics zijn voor kinderen van 6 t/m 12 jaar die beschikken over zwemdiploma A. Van 13:15-14:00 uur is er een clinic Waterpolo, van 14:15-15:00 uur kan er meegedaan worden aan een clinic synchroonzwemmen en van 15:15-16:00 uur is er een clinic reddingszwemmen. Lijkt het je leuk om hieraan me te doen dan kun je contact opnemen via [email protected]. Let op, je betaalt het entree bedrag voor het zwembad van € 5,65.
  • AV Weert organiseert op 26 september de startbijeenkomst van RaceRunning met ondersteuning van Jouwfysio en RaceRunning Nederland. RaceRunning is een onderdeel van de para-atletiek. Je beoefent de sport met een driewielframe zonder pedalen en met een borststeun. Je gebruikt je voeten om voort te bewegen, waardoor je kunt lopen en zelfs kan rennen.  Racerunning is geschikt voor kinderen, jongeren en (jong) volwassenen met een lichamelijk beperking (zoals Cerebrale Parese, Spina Bifida, MS, hersenbloedingen) die in het dagelijks leven een loophulpmiddel gebruiken om zich voort te bewegen. De activiteit start om 14:00 uur. Wil jij graag kennismaken met de RaceRunner of wil je meer informatie? Neem dan contact op via [email protected].

Tijdens de Nationale sportweek staan alle verengingen extra open voor de jeugd. Wil je deze week een training bijwonen van een van deze verenigingen neem dan contact op met [email protected].