Ravotterrein op Boshoven wordt geopend


Na bijna twee jaar lang actie te hebben gevoerd is het nu tijd voor feest. Zaterdag 5 september wordt het vernieuwde ravotterrein in de wijk Boshoven in Weert ‘geopend’. Actievoerders en de SP organiseren een feestelijke opening voor alle gebruikers.

Begin 2019 sloegen hondenbezitters en de SP Weert de handen ineen om verbeteringen af te dwingen op het hondenravotterrein in de wijk Boshoven. Tijdens een bezoek van wethouder Van den Heuvel in april 2019 werden 100 handtekeningen aangeboden en daarmee de drie eisen bekend gemaakt: het plaatsen van een omheining, het egaliseren van de grond en het plegen van onderhoud.

Patricia van Berlo, initiatiefnemer van de actie: “Het heeft even geduurd, maar we hebben het Voor elkaar. Nu kunnen we onze honden lekker laten ravotten op het terrein.”

Na onder andere het aanbieden van de 100 handtekeningen, het ophangen van een spandoek en het toespreken van de gemeenteraad, werd begin 2020 gestart met het egaliseren en het omheinen van het terrein. Toen de gemeente aangaf dat het terrein klaar was voor gebruik, misten de hondenbezitters duidelijk nog een aantal zaken. Waaronder het belangrijkste, het terrein bleek niet volledig omheind te zijn. Na een bijeenkomst met de SP werd besloten dat hondenbezitters de gemeente gingen aanspreken door middel van een brief en het inspreken tijdens een commissievergadering. Binnen enkele weken werden de stenen verwijderd, het gras en onkruid werden gemaaid en eind juli een poort geplaatst, waardoor het terrein volledig omheind is.

Om dit succes te vieren organiseren hondenbezitters en de SP een opening op het vernieuwde terrein. Naast koffie en gebak zal er ook een kleine versnapering voor de honden aanwezig zijn.

“Als deze mensen niet in actie waren gekomen was er nooit iets veranderd aan het terrein. Dit laat zien dat actievoeren werkt. Zeggenschap over onze wijk moeten we afdwingen door samen de handen ineen te slaan. Dit is een mooi succes voor iedereen die zich voor het terrein heeft ingezet. Er is nog genoeg te doen, maar nu eerst tijd voor een feestje”, aldus Mathijs Fiddelaers, afdelingsvoorzitter van de Weerter SP.