SJG introduceert aanmeldzuilen

Hou je er niet van om in de rij te staan? Bij SJG Weert hoeft dat niet meer. Je kunt je namelijk vanaf aankomende maandag, 28 september, aanmelden bij een van de aanmeldzuilen in de hal.

Heb je ook nog eens vooraf je gegevens in MijnSJG gecheckt, dan gaat dit razendsnel. Daarvoor heb je alleen een geldig legitimatiebewijs nodig. De aanmeldzuilen worden al in veel ziekenhuizen gebruikt en zijn erg makkelijk in het gebruik.

Mensen die toch ondersteuning nodig hebben, kunnen, met in achtneming van de privacy, rekenen op de hulp van een gastvrouw of -heer. Voor mensen die geen geldig legitimatiebewijs hebben, zoals kinderen, en voor anderstaligen blijft de vertrouwde aanmeldbalie beschikbaar.

Met de komst van deze zuilen wil SJG Weert naar eigen zeggen zorgen voor een efficiënter proces waarin de patiënt minder afhankelijk is van anderen.

Hoe werkt de aanmeldzuil?

Als een patiënt het ziekenhuis binnenkomt, wordt deze door de gastvrouw- of heer geleid naar één van de vijf aanmeldzuilen. Hier scant hij of zij eerst het legitimatiebewijs, controleert gegevens zoals adres en huisarts en meldt zich aan voor de afspraak. Na het aanmelden, komt er automatisch een ticket uit de zuil met daarop alle afspraken van die dag en de locaties. Daarvoor hoeft de patiënt zich maar één keer aan te melden.

Mensen die gebruik maken van MijnSJG en de mogelijk om via mail afspraakbevestigingen te ontvangen, die kunnen thuis al hun gegeven controleren waardoor het aanmelden nog sneller gaat.