Stramproy zet pompoenen in tegen kanker

Komende maand (oktober) worden in Stramproy pompoenen ingezet om de Limburgse strijd tegen kanker te steunen. Dat gebeurt door diverse acties.

Zo hebben drie Stramproyer restaurants, de twee snackbars en de plaatselijke bakker en slager allen een van of met pompoenen gerelateerd gerecht of product ontwikkeld. Dat biedt men deze maand te koop aan. Een deel van de opbrengst gaat naar de Limburgse strijd tegen kanker. Concreet gaat het om zes veelbelovende onderzoeken aan de Universiteit van Maastricht.

Pompoencreaties

Vier bloemisten hebben een creatie van/met pompoenen gemaakt en deze geplaatst in de openbare Nijsmolentuin in Stramproy. Deze zijn gratis door iedereen te bezichtigen.

Pompoenbier

Verder is er in nauwe samenwerking met de Weerter Brouwschuur een speciaal pompoenbier ontwikkeld. Uit de ingezonden naamsuggesties is als naam “Roojse Rakker” te voorschijn gekomen. Dit bier is afgelopen dinsdag gebotteld en zal over een kleine drie weken ‘gelanceerd’ worden.

Eetbare en sierpompoenen

Tot slot vindt er bij de plaatselijke Jumbo op zaterdag 3 oktober een grote verkoop plaats van zo’n 20 tal soorten pompoenen (eetbaar en sier) en van pompoenen gemaakte sierstukken (door vrijwilligers).

Mooi om te kunnen melden is ook dat het om zelf gekweekte pompoenen gaat en dat een zevental families uit Stramproy hier om niet grond voor ter beschikking heeft gesteld.

Kortom met recht kan gesteld worden dat Stramproy in de volle breedte met pompoenen de Limburgse strijd tegen kanker steunt.