Taalwandeling in Nederweert

Nederweert – Wil je lekker bewegen terwijl je tegelijkertijd de Nederlandse taal oefent? Bibliocenter organiseert in het kader van de Week van Lezen en Schrijven op 9 september 2020 een taalwandeling in Nederweert. Deelname is gratis.

Al wandelend oefen je het spreken van de Nederlandse taal met taalvrijwilligers van het Bibliocenter Taalcafé. Je bent heerlijk in beweging en leert mensen en Nederweert kennen. De  wandeling start om 10.00 uur in de bibliotheek van Nederweert, Kapelaniestraat 8 en duurt tot 11.00 uur. Na afloop wordt er samen koffie of thee gedronken.

Namens de Gemeente Nederweert neemt wethouder Carla Dieteren deel aan de taalwandeling.

Aanmelden

Wil je mee wandelen? Stuur dan een appje of bel met Toos Jenniskens van Bibliocenter 06-36126111. Je kunt haar ook mailen [email protected]. In verband met maatregelen van het RIVM is aanmelden verplicht.

Week van Lezen en Schrijven

In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen moeite met lezen en schrijven. Op 8 september is het Wereldalfabetiseringsdag. Om extra aandacht te vragen voor de aanpak van laaggeletterdheid staat de week van 7 tot en met 13 september in het teken van de Week van Lezen en Schrijven.