Van Bezoeker tot Onderzoeker’ in Nationaal Park De Groote Peel

Fotograaf: Marijke Vaes

Ospel – Op zondag 4 oktober vindt de ‘Van Bezoeker tot Onderzoeker’ Publieksdag plaats in Nationaal Park De Groote Peel. Deze dag staat in het teken van de planten en dieren die je in De Pelen kunt vinden. Ga op excursie met een Peelgids, doe mee met de Soortenchallenge en geniet van de muziek van kinderband Reintje en haar Voskes. Alle activiteiten starten bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel.

Er valt van alles te beleven tijdens de Publieksdag in De Groote Peel. Om 11:00 uur start een vogelexcursie waarin je ontdekt welke vogels in dit hoogveengebied voorkomen. Ben je geïnteresseerd in paddenstoelen, doe dan om 13:00 uur mee met een paddenstoelenexcursie. Dat spinnen niet eng, maar reuze boeiende beestjes zijn ontdek je tijdens de spinnenexcursie die start om 14:00 uur.

Alle excursies worden begeleid door een Peelgids van Staatsbosbeheer. Liever zonder gids op pad? Doe dan mee met de Soortenchallenge. Haal de stempelkaart bij het buitencentrum en ga op zoek naar zoveel mogelijk verschillende soorten planten en dieren op een route van 2,5 kilometer in het Nationaal Park.

Onderweg kom je Peelgidsen tegen die je informatie geven over de verschillende soorten. Om 13:30 en 15:00 uur zijn er optredens van kinderband Reintje en haar Voskes op in de picknickweide. Een supergezellige voorstelling voor het hele gezin.

Alle activiteiten zijn gratis! Voor de excursies dien je wel vooraf te reserveren. Kijk voor meer informatie en reserveren op www.vanbezoekertotonderzoeker.nl.