Werken aan een sterkere Groote Peel tijdens de Natuurwerkdag

Plaats een reactie

Ospel – Op zaterdag 4 november is het landelijke Natuurwerkdag. Staatsbosbeheer en Werkgroep Behoud de Peel grijpen deze dag aan om de natuur in de Groote Peel nog sterker en mooier te maken. Waar decennialang hard gewerkt is om turf te steken, steken ze nu de handen uit de mouwen voor het herstel van het hoogveen.

Bomen in het moeras 

In het landschap van de Groote Peel zijn de sporen van de geschiedenis nog overal te zien. Zo zijn de peelbanen, de afgravingen en de arbeidershutten herkenbaar. Na de periode van vervening in de 19e en 20e eeuw, is het gebied nu een Nationaal Park waarin het veenmos weer groeit. Er groeien inmiddels echter ook meer bomen in het gebied, die het uitzicht op het weidse landschap beperken en meer water uit het moeras laten verdampen.

Meld je aan als vrijwilliger

Samen met een groep vrijwilligers gaan Staatsbosbeheer en Werkgroep Behoud de Peel op zaterdag 4 november aan het werk in de Groote Peel om deze boompjes op een aantal plaatsen weg te halen. Zo maken ze de Groote Peel mooier en sterker.

De activiteit is geschikt voor ervaren natuurwerkers en voor nieuwsgierige nieuwelingen en kinderen. De boswachters leggen uit wat er moet gebeuren en waarom dat belangrijk is. Ze verzamelen om 10.00 bij Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospel en lopen daarna samen met de vrijwilligers naar de werklocatie.

Wie mee wil helpen dient zich aan te melden via de website van de Natuurwerkdag. Zorg daarnaast voor stevige, liefst hoge maar vooral waterdichte schoenen of laarzen en voor kleding die vies mag worden. Gereedschap en werkhandschoenen zijn aanwezig. Ook wordt er gezorgd voor koffie, thee en een lunch. De werklocatie is op loopafstand van het Buitencentrum.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie