Wethouder hoopt op ‘doorstart’ Spark Tech Lab

Algemeen Weert Reageer 1 min. leestijd

Door bezuinigingen is het Continium in Kerkrade van plan om het Park Tech Lab in Weert vanaf 1 januari 2021 te sluiten. Raadslid Van der Loo (Weert Lokaal) stelde tijdens de commissievergadering woensdagavond de vraag of er mogelijkheden zijn om het Spark Tech Lab voor Weert te behouden.

Het Lab staat nu zes jaar in Weert en heeft meer dan 10.000 kinderen in aanraking gebracht met techniek. “Het is een goedlopend laboratorium en de gemeente wil dat graag behouden. Het zou mooi zijn als scholen en andere partners zeggen: Wij gaan investeren in het Spark Tech Lab”, aldus wethouder Geert Gabriëls. 

De mogelijkheden voor een ‘doorstart’ worden dus onderzocht, maar garanties kunnen er niet worden gegeven.


Een bijdrage van Arjanne van Voorst

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie