Aanhouding op Ringbaan-West na korte achtervolging

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 3.45 uur een automobilist aangehouden op de Ringbaan-West in Weert.

De aanhouding volgde na een korte achtervolging uit de richting van Stramproy. De politie was bezig bij het assisteren van een pechgeval toen de betreffende auto passeerde. Agenten besloten vervolgens om het voertuig te onderwerpen aan een controle, maar daar leek de bestuurder geen zin in te hebben.

Het leidde tot een korte achtervolging omdat de bestuurder het stopteken van de politie negeerde. Ter hoogte van de Lidl-supermarkt aan de Ringbaan-West wist de politie de auto alsnog te stoppen.

Agenten moesten de ruit aan de bijrijders-zijde van de auto intikken omdat de bestuurder weigerde om de vergrendeling van de portieren af te halen. Vervolgens kon de bestuurder worden aangehouden.

De bestuurder is meegenomen naar het politiebureau. Daar zal de politie onderzoeken wat de aanleiding is voor het weerbarstige gedrag. De politie heeft het glas van de weg geveegd en de auto meegenomen naar het politiebureau.

Video via Youtube: https://youtu.be/ifZ8OlV6Cw0