Boek oud-burgemeester Heijmans draagt de titel ‘HARDT’

Oud-burgemeester Heijmans van Weert komt begin december met een boek. De titel van het draagt de naam ‘HARDT’, verwijzend naar een hart voor de vluchtelingen en hard tegen de criminele asielzoekers die destijds in Weert waren gevestigd.

Via de website boekjosheijmans.nl wordt het boek aangekondigd. Op de site staat dat in het boek een aangrijpend en eerlijk verhaal van Jos Heijmans te lezen zal zijn. “Een menselijk drama waarbij de lokale politiek zich van zijn duisterste kant laat zien!”.

Jos Heijmans had in 2018 al het voornemen een boek te schrijven over de gebeurtenissen rondom het AZC (asielzoekerscentrum) in Weert. Van september 2015 tot september 2020 waren duizenden vluchtelingen te gast in de voormalige Van Hornekazerne, beter bekend als de KMS (Koninklijke Militaire School). Het vertrek van de KMS en de komst van het AZC hebben een grote impact gehad op Weert en haar inwoners.

Op 8 september 2015 kreeg Jos Heijmans, als burgemeester van Weert, van het college van Burgemeester en Wethouders de volledige bestuurlijke verantwoordelijkheid voor het AZC. Dat heeft hij geweten!

  • Wat is er precies vooraf en gedurende de aanwezigheid van het AZC gebeurd?
  • Wat is het echte verhaal rondom het verborgen Syrische gezin?
  • Wat is er gebeurd in de eerste zes maanden van 2020?
  • Waarom werd Jos Heijmans gedwongen zijn ontslag te nemen?
  • Waarom heeft de regionale krant haar onafhankelijkheid te grabbel gegooid?

Al deze vragen worden uitgebreid beantwoord in het boek HARDT van Jos Heijmans. Het boek is online te bestellen en later ook verkrijgbaar via Bruna in Weert en bij Benelux in Stramproy.