Jumbo-eigenaar en investeerder willen HEMA overnemen

HEMA producten bij Jumbo in Stramproy

HEMA heeft vandaag bekend gemaakt dat ze een voorlopige overeenkomst hebben bereikt met een 50/50 consortium van investeerder Parcom en Mississippi Ventures. Achter Mississippi Ventures zit de familie Van Eerd die ook eigenaar is van de supermarktketen Jumbo.

De investeerder en Jumbo-eigenaar, verenigd in het consortium, willen elk 50% van de uitstaande HEMA-aandelen overnemen. Het consortium zal een exclusiviteitsperiode van maximaal 8 weken in gaan voor een financieel onderzoek en het verkrijgen van Nederlandse bankfinanciering. Tegelijkertijd zal het consortium, met het managementteam van HEMA, gezamenlijk een businessplan opstellen met het doel de groeiambities van HEMA te realiseren.

De afronding van de overname is afhankelijk van de resultaten van het financieel onderzoek, overeenstemming over de bankfinanciering en andere gebruikelijke voorwaarden en zal naar verwachting begin 2021 plaatsvinden.

Bij de Jumbo in Stramproy proeven ze al van de mogelijke overname. Daar zijn sinds kort al HEMA-producten te verkrijgen (zie foto).