Coronabesmettingen in zorgcentrum St. Joseph Nederweert

Nederweert – Donderdag 1 oktober is een medewerker die werkt in woongroep L van zorgcentrum St. Joseph positief getest op het coronavirus. Medewerkers en cliënten, die in contact zijn geweest met de betreffende medewerker, zijn getest op het coronavirus. Deze coronatest heeft bij één cliënt van woongroep L het coronavirus vastgesteld. 

Naar aanleiding van de besmettingen nemen we een aantal aanvullende maatregelen in woongroep L om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Bezoekregeling

Tot nadere berichtgeving geldt een aangepaste bezoekregeling voor woongroep L. Dit houdt voor de positief geteste cliënt in dat deze tweemaal per week een vaste bezoeker kan ontvangen in de eigen kamer. De overige cliënten van de afdelingen kunnen twee keer per week bezoek ontvangen van maximaal twee vaste bezoekers. Er is één bezoeker per keer welkom.  

Bezoekers houden zich aan de extra maatregelen en houden zich daarnaast altijd aan de hygiëneregels. Besmette cliënten mogen St. Joseph niet verlaten.  Voor de overige woongroepen in St. Joseph veranderd er niets, in deze woongroepen gelden de maatregelen zoals deze vanaf 1 oktober zijn aangekondigd.  

Medewerkers

Er is een beperkt aantal medewerkers dat de nodige zorg verleent aan de cliënten van woongroep L. Deze medewerkers houden zich strikt aan de hygiëne protocollen en gebruiken persoonlijke beschermingsmiddelen zoals een mondneusmasker, spatbril en schort. Hiermee hopen ze de verspreiding van het virus binnen St. Joseph tegen te gaan.