Intertoys in Weert heeft de deuren al geopend

Intertoys is terug in Weert. Tijdens de koopzondag van 25 oktober opende de speelgoedwinkel voor het eerst haar deuren. Onlangs werd bekend dat Bart en Jan Poell het pand aan de Langstraat hadden aangekocht.

In het pand was voorheen al een Intertoys gevestigd, maar de vestiging in Weert moest in 2019 haar deuren sluiten na de overname door het Portugese Green Swan. Het vertrek van de landelijke keten was voor veel mensen een gemist. Daar sprongen de nieuwe eigenaren van het pand in Weert op in.

400 meter stellingen

De afgelopen weken is er hard gewerkt. De winkel werd flink onderhanden genomen. Het plafond en de verlichting zijn volledig vernieuwd. Tevens wordt er nu gebruik gemaakt van led-verlichting. Daardoor kan het speelgoed nog beter worden gepresenteerd en dalen de energiekosten. Er staat ruim 400 meter aan stellingen vol speelgoed.

Eerder open dan gepland

De Intertoys in Weert kon iets eerder open dan gepland. Volgens de eerste planning zou de winkel begin november openen, maar dankzij het harde werken kon men vandaag al open. Wel moeten er nog wat puntjes op de i worden gezet. Zo moeten er nog wat zaken worden afgewerkt waaronder de lichtbakken boven de stellingen en de gevelreclame. Ook de pinautomaten moeten nog worden geactiveerd en sommige artikelen moeten nog worden voorzien van een prijslabel. Dit zal op korte termijn nog gebeuren. Ook zal de winkel nog worden aangevuld met nieuwe artikelen.

Weert heeft het gemist

Bart en Jan Poell hebben in Brabant ook nog Intertoys-vestigingen die ze moeten runnen. Ze worden in Weert daarom ondersteunt door bedrijfsleider Loek van de Meulengraaf. Hij blikt terug op een mooie eerste dag: “Het is merkbaar dat Weert een speelgoedwinkel gemist heeft en we hopen met het ruime assortiment aan zo veel mogelijk wensen te kunnen voldoen”, aldus Loek van de Meulengraaf.

Meer informatie: https://www.facebook.com/IntertoysWeert/