Update 13.51u – Afgelopen week werd bekend dat speelgoedwinkel Intertoys is overgenomen door het Portugese -in speelgoed gespecialiseerde- Green Swan. Toen werd ook bekend gemaakt dat de winkels in Budel en Weert open zouden blijven.

Echter vandaag maakte de keten bekend dat ze nog eens 60 winkels extra zullen gaan sluiten. Bij die 60 zit ook de vestiging in Weert. Hier zal ook een opheffingsuitverkoop worden opgestart. Deze uitverkoop zal duren tot in mei. Uiteindelijk blijven in Nederland nog 230 winkels van Intertoys open, waaronder ook nog in Budel.

Aanleiding voor deze vergaande stap is de aanhoudende druk op de gehele detailhandel. Toenemende online-verkopen hebben de verkoop van speelgoedwinkels de afgelopen tien jaar met 50% doen dalen. Daar komt voor een speciaalwinkel als Intertoys ook toenemende concurrentie van discounters buiten de traditionele speelgoedmarkt bij.

Update 13.51 uur

Voor de duidelijkheid. De opheffingsuitverkoop is nog niet gestart in Weert. Een exacte datum van de start is nog niet bekend. Je kan op de hoogte blijven via deze link: https://www.facebook.com/Intertoys-Weert-1210860268941742/

Lijstje met winkels die gaan sluiten (PDF)

https://iwdg.nl/2HC0fPr

6 REACTIES

  1. kan je na gaan hoe druk het in weert nog is inter toys in weert dicht en in een dorp als budel blijft het nog open dus meer klandizie daar..en ik vrees dat blokker ook sneuvelt kom je daar en je vraagt naar een produkt zegt het personeel hier hebben we dit niet u kunt het bestellen op internet dat is toch geen service

Comments are closed.