OM eist celstraf en lange rijontzegging tegen verdachte dodelijk ongeval Nederweert

112 Algemeen Nederweert Regio Reageer 2 min. leestijd

Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 2 jaar en een rijontzegging van 60 maanden geëist tegen de verdachte in de zaak van het dodelijk ongeval in Nederweert.

Justitie verwijt hem het veroorzaken van een dodelijk ongeval, het verlaten van een ongeval en het daarbij hulpeloos achterlaten van het slachtoffer. Het slachtoffer was een 18-jarige vrouw die later in het ziekenhuis overleed.

In de vroege ochtend van 23 juni 2019 vindt op de kruising tussen de Brugstraat en de N266 een ernstig ongeval plaats. Een toen 20-jarige man uit Helmond rijdt een 18-jarige vrouw uit Ell aan. De vrouw was samen met anderen op de fiets onderweg naar huis van een examenfeestje.

Uit onderzoek, onder andere een reconstructie van het ongeval, is volgens de officier van justitie gebleken dat verdachte de verkeerslichten met minimaal 113 kilometer per uur naderde waar een maximale snelheid van 50 kilometer per uur was toegestaan. Het stoplicht stond al enkele minuten op rood licht. Na de aanrijding heeft verdachte ervoor gekozen om door te rijden en het slachtoffer hulpeloos achter te laten. De politie wist de man later aan te houden.

De resultaten van het onderzoek hebben er toe geleid dat justitie een langdurige ontzegging van de rijbevoegdheid en een gevangenisstraf gepast vindt voor verdachte. De officier van justitie eiste vrijdag dan ook een rijontzegging van 60 maanden en een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar, tegen de inmiddels 22-jarige man.

De rechter zal over twee weken uitspraak doen in deze zaak.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie