8 boetes vanwege illegaal crossen in Weerter- en Budelbergen

Foto: Heuer Fotografie

De Koninklijke Marechaussee in heeft afgelopen weken meerdere handhavingsacties uitgevoerd op de militaire oefenterreinen van Weerter- en Budelbergen.

De controles waren gericht op illegaal crossen en overlast. Acht bezoekers kregen een boete voor illegaal gebruik van het oefenterrein. Drie bestuurders reden zonder rijbewijs. Ook kreeg een bestuurder een boete voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. Daarnaast werden twee crossmotoren in beslag genomen.

De militaire oefenterreinen zijn onder voorwaarden vrij toegankelijk voor onder andere wandelaars en fietsers. Het wordt echter steeds drukker met zowel bezoekers als militairen. De Marechaussee zal daarom de komende tijd meerdere controles uitvoeren op militaire oefenterreinen. Daarbij worden paarden, bikers en crossers ingezet.