Bespaar op vaste lasten met behulp van de VoorzieningenWijzer

Huishoudens binnen de Gemeente Weert kunnen flink besparen op hun vaste lasten met behulp van de VoorzieningenWijzer.

Jaarlijks kunnen zij geld overhouden door gebruik te maken van deze nieuwe tool, die afgelopen zomer in samenwerking met Algemeen Maatschappelijk Werk Midden Limburg werd geïntroduceerd. Nu steeds meer mensen in lastiger financieel vaarwater komen door de coronacrisis, is het nog belangrijker geworden inwoners te wijzen op de mogelijkheden van deze VoorzieningenWijzer.

Wisselen van zorgverzekering: dat kan je geld besparen

In de laatste weken van het jaar kan men wisselen van zorgverzekering; de nieuwe polissen en premies zijn dan bekend. Met behulp van de VoorzieningenWijzer kan men inzicht krijgen in de meest betaalbare verzekering, die aansluit op de zorgbehoefte.

De voorzieningenwijzer: wat houdt het in?

De VoorzieningenWijzer is een applicatie die mensen helpt beter gebruik te maken van regelingen en toeslagen waar ze mogelijk recht op hebben. Denk daarbij aan: gemeentelijke belastingen, toeslagen, de energieleverancier en zorgverzekering.

Gebruik van de Voorzieningenwijzer is gratis en kan jaarlijks gemiddeld ruim €500 per gezin
opleveren.

Hoe werkt het?

De VoorzieningenWijzer wordt uitgevoerd door medewerkers van het Algemeen Maatschappelijk Werk Midden-Limburg. Er komen een aantal onderwerpen aan bod waaronder de zorgverzekering. Samen met de consulent brengt men de zorgbehoefte in kaart, op basis waarvan de consulent een advies geeft omtrent de meest passende zorgverzekering.

Voor wie is het?

De VoorzieningenWijzer is voor inwoners van gemeente Weert met een inkomen van maximaal €36.000,- per jaar. Een afspraak maken is gratis en kan telefonisch via 088-6560692 of per email via [email protected]

Meer informatie over de voorzieningenwijzer is te vinden op https://www.weert.nl/voorzieningenwijzer.