Huldiging Jan Bosch bij Toer- en WielerClub Weert

2020 gaat de geschiedenis in als een zeer bijzonder jaar. Voor het trouwe lid van Toer- en WielerClub Weert, Jan Bosch, zal dit helemaal van toepassing zijn.

Juist in dit jaar viert de club samen met Jan zijn 40 jarig lidmaatschap van TWC Weert en dat hij afgelopen weekend de leeftijd heeft bereikt van 80 jaar.

Leeftijd staat niet in de weg

Zijn leeftijd staat Jan niet in de weg om nog zeer actief deel te nemen aan de ritten van TWC Weert  op dinsdag, donderdag en zondag. In de zomer op de racefiets en in de winter met de mountainbike.

Het 40-jarig lidmaatschap is maar weinigen gegeven. In de historie van TWC Weert is Jan het tweede lid die deze mijlpaal heeft bereikt. Hij is ook het tweede lid dat de 80-jarige leeftijd heeft bereikt en nog steeds actief fietst.

Betrokken en trouw

Jan is niet alleen een erg trouw lid maar ook een zeer betrokken lid. Bij alle evenementen van TWC Weert is hij betrokken geweest als vrijwilliger, alle activiteiten van de club werden trouw door hem samen met zijn vrouw Tina bezocht, in de jaren dat TWC Weert nog in het bezit was van een volgwagen met reservewielen en ander reparatiemateriaal zorgde Jan dat de auto en het reservemateriaal in goede conditie was, hij is jarenlang actief geweest als leider tijdens de ritten, hij was een van de initiatiefnemers van de doordeweekse ritten en daarnaast komen vele mooie routes van zijn hand.

De leden van TWC Weert hebben Jan onlangs in het zonnetje gezet. Jan werd op een ludieke manier opgehaald door een lange fietstrein met daarop leden die een lange fietshistorie hebben met Jan en natuurlijk zijn gezin waarbij Tina in gedachte bij ons was. Voordat hij op de fietstrein plaats mocht nemen werd hij in het bijzijn van vele leden toegesproken door Johan Creemers de voorzitter van TWC Weert en kreeg hij uit zijn handen een uniek gepersonaliseerd shirt van TWC Weert aangeboden.

Het bestuur van TWC Weert had ingeschat dat tijdens Jan zijn verjaardag een huldiging door de coronamaatregelen onmogelijk zou zijn daarom is Jan vervroegd gehuldigd zodat we deze mijlpalen toch op een passende manier konden vieren.  De verrassing en waardering voor de aandacht was er voor Jan niet minder om. TWC Weert is trots op leden zoals Jan.