Brandweerduikers oefenen bij Pakjesboot 3

De duikers van de brandweer Weert moest deze week in actie komen om het sinterklaasfeest te redden. Niet dat er echte problemen waren, het betrof een oefening met een passend thema voor deze tijd van het jaar.

Het scenario: Pakjesboot 3 had onderweg pech gekregen en lag aan de kade in Weert. Er zat een touw verstrikt in de schroef van de boot. Een van de pieten wilde het touw los maken en raakte te water. Omdat de klus lang duurde ging de andere piet even kijken en raakte tot overmaat van ramp ook te water.

De nog twee aanwezige pieten op de boot hadden de brandweer gewaarschuwd. Dankzij de duidelijke aanwijzingen van de pieten konden de brandweerduikers de te water geraakte personen snel uit het kanaal redden. En gelukkig maar, want over enkele dagen moeten er weer veel pakjes worden bezorgd.

De brandweeroefening werd mogelijk gemaakt in samenwerking met een ondernemer uit Weert. Dit gebeurt overigens wel vaker zodat de brandweerlieden een verscheidenheid aan situaties onder de knie krijgen. De brandweer van Weert oefent meestal op de woensdagavonden.