Financiële problemen? Trek op tijd aan de bel!

Vandaag maken we een wandeling met Jacqueline. Ze houdt van Weert en is duidelijk trots op haar wijk. Het is een mooie dag. De zon schijnt, en ook Jacqueline lijkt te stralen. Maar dat is weleens anders geweest, toen er opeens donkere wolken boven haar leven hingen. Vol zelfvertrouwen neemt ze ons mee in haar verhaal.

Jacqueline: “Ik had nooit gedacht dat het bij mij zou gebeuren, maar het kan letterlijk iedereen overkomen. Financiële problemen. Bij mij begon dat toen een opdracht niet zo liep als ik gehoopt had. Ik werkte in de uitzendbranche en ging in zee met een nieuwe klant, die mij een aanbieding deed. Dat ging mis, waardoor ik weer in het proces van banen zoeken en solliciteren terechtkwam. En dat viel heel erg tegen.”

“Uiteindelijk kreeg ik een telefoontje: ik kon in de fabriek werken. Die kans heb ik aangepakt. Want ik vind het belangrijk om mee te blijven doen. Dat kan ik anderen ook aanraden: blijf werken. Wat voor werk het ook is. Want dan bouw je iets op.”

Overleven

“Helaas konden ze me in de fabriek qua uren niks garanderen. Daardoor kon ik niet meer aan mijn verplichtingen voldoen. Dat is geestelijk heel zwaar. Want je bent op een gegeven moment meer bezig met overleven dan met leven. Betalen, oplossen, bellen, stress, deurwaarders. Ga zo maar door. Ik besefte: nu moet ik echt om hulp gaan vragen, anders kom ik hier niet meer uit. Ik zag dat er bij de gemeente mogelijkheden waren. Dat zij me konden helpen. Zodat ik van daaruit weer stap voor stap terug kon gaan naar het werk dat ik het liefste doe: recruitment.”

Zekerheid  

“Dat ik om hulp heb gevraagd, is echt de beste stap uit mijn leven geweest! Ik zag dat er aan het eind van de tunnel weer licht was voor mij. Dat ik mijn leven terug zou krijgen. Weer vooruit kon kijken. Daarom denk ik dat het altijd belangrijk is om te blijven streven naar zekerheid. Naar meer stabiliteit. Zoals een vast contract.”

“Als je in de situatie zit dat je het financieel zo moeilijk hebt dat je er écht niet meer uitkomt, zou ik zeggen: neem die stap. Trek aan de bel bij de gemeente. Dat is niets om je voor te schamen. Zij gaan jou echt uit die ellendige situatie helpen. Zodat je je leven op kunt pakken en weer verder kunt gaan. Want hoe graag je het misschien ook in je eentje op wilt lossen, soms lukt je dat niet alleen.”

Voorkom dat je geld tekort komt.

Trek op tijd aan de bel! Het kan zomaar gebeuren. Je krijgt te weinig werk uit je losse contracten. Je gaat scheiden. Of je krijgt steeds minder klanten. Dan is het goed om te weten dat de gemeente Weert je kan helpen. Samen kijken we hoe je het best geholpen kunt worden. App BEL ME naar 06-40309270, dan bellen we je binnen 1 werkdag terug. Of ga naar trekaandebel.nu