Pastorie Maasstraat beschadigd door zwaar vuurwerk

De pastorie / dekenij in de Maasstraat is dinsdagavond beschadigd geraakt nadat er in de woning zwaar vuurwerk terecht was gekomen. Deken Franken was gelukkig ongedeerd gebleven.

Rond 23.00 uur werden ze in de Maasstraat opgeschrikt door een harde knal. Direct na de knal hoorden buurtbewoners glasgerinkel en stond de Begijnensteeg, die uitkomt in de Maasstraat, blauw van de rook.

Via een afvoerkanaal aan de buitenzijde van de woning was er zwaar vuurwerk naar binnen gegooid. Aan de buitenzijde raakten een regenpijp en rolluik beschadigd. De schade binnen in het gemeentelijk monument was aanzienlijker. In de keuken van de woning raakte o.a. een ruit beschadigd. Op twee verdiepingen van de pastorie zou schade zijn geconstateerd naar aanleiding van de vuurwerkontploffing.

De brandweer werd opgeroepen voor een nacontrole. Ook de politie werd ingeschakeld om de schade in kaart te brengen en verslag op te maken van het incident.

Van de dader(s) ontbreekt nog elk spoor. Heb jij iets verdachts gezien of meer informatie? Meld het dan via de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Video via Youtube: https://youtu.be/usEMTxorTMU