Pets Place nieuwe stijl aan de Moesdijk

Dierenspeciaalzaak Pets Place heropende na een intensieve verbouwing vandaag de deuren van zijn winkel op de Moesdijk 8 in Weert. De nieuwe winkel is ruimtelijker opgezet, heeft een groter assortiment natuurlijke voeding en een eigen trimsalon voor honden.

De verbouwing in Weert is onderdeel van de landelijke uitrol van Pets Place nieuwe stijl, waarin naast benodigdheden voor dieren ook aanvullende diensten worden aangeboden. Zo kunnen mensen terecht voor advies bij deskundig personeel en kunnen baasjes hun hond zelf wassen en drogen in de hondenwassalon.

Hondentrimmer gezocht

“De Dogwash heeft in de nieuwe indeling een mooi eigen plekje gekregen, aldus Stefan Hol, clusterleider van Pets Place in Weert, Budel en Valkenswaard. Door de verbouwing hebben we nu ook ruimte gekregen voor een eigen trimsalon. We zijn alleen nog druk op zoek naar een hondentrimmer.” Hondentrimmers kunnen zich melden via de winkel.

De grote winkel van ruim 1300 vierkante meter heeft de afgelopen maand een flinke opfrisbeurt gekregen. “De winkel is nu overzichtelijker en ruimtelijker opgezet”, aldus Hol. “Helemaal in deze tijden is wat extra bewegingsvrijheid in de winkel fijn.” Naast dierenspeciaalzaak is in de winkel ook een Boerenbond gevestigd waar mensen onder andere terechtkunnen voor planten, tuingereedschap en bemesting.

Knaagdierenhuis

Omdat er door de verbouwing meer ruimte vrijkwam, is de aquariumwand met waterplanten uitgebreid en is er gekozen voor een groter knaagdierhuis waar veel rekening wordt gehouden met de natuurlijke behoeftes van de dieren. Ook is het assortiment natuurlijke dierenvoeding flink uitgebreid. “We merken dat mensen niet alleen kritischer worden op wat ze zelf binnenkrijgen, maar ook op het voer voor hun huisdier”, legt Hol uit. “Wij bieden daarom voortaan meer keuze in natuurlijke honden- en kattenvoeding en biologische producten.”

De heropening van de dierenspeciaalzaak wordt op een later moment op feestelijke wijze gevierd. “We zouden de opening heel graag groots vieren natuurlijk, maar om de veiligheid te kunnen waarborgen hebben we besloten het klein te houden.” Vanwege de coronamaatregelen kunnen er onder andere minder mensen tegelijkertijd welkom op de winkelvloer en zijn de koopavonden geschrapt. “Zodra het weer veilig is, zijn we van plan alsnog een feestje te vieren met leuke festiviteiten voor baasjes en hun dier.”

Over Pets Place

Pets Place is onderdeel van IJsvogel Retail, marktleider op het gebied van dierenspeciaalzaken in Nederland. Het bedrijf heeft 175 dierenwinkels door het hele land en is van plan om in de komende vier jaar het aantal vestigingen uit te breiden naar 230. In 67 winkels in het zuiden van Nederland zit Pets Place onder één dak met Boerenbond, eveneens onderdeel van IJsvogel Retail. Daarnaast heeft het bedrijf een groothandel en een zeer sterk groeiende webshop. Vorig jaar steeg de consumentenomzet van het bedrijf naar ruim 180 miljoen euro. De omzet van de groothandel was 45 miljoen, wat omgerekend naar consumentenomzet nog eens 100 miljoen euro opleverde. Pets Place, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Ede, heeft ongeveer 1200 werknemers in dienst.