SJG scherpt bezoekersregeling aan

Vanwege het snel oplopend aantal coronabesmettingen landelijk en in de regio, doet het SJG er alles aan om het risico op besmettingen zo klein mogelijk te houden. Hierom wordt de huidige bezoekersregeling per 17 december aangescherpt.

Maximaal één uur, maar één kwartier is beter

Met ingang van 17 december mogen bezoekers maar maximaal één uur op bezoek komen bij hun opgenomen naaste. Het SJG adviseert bezoekers echter dringend om maar één kwartier op bezoek te komen, om zo hun opgenomen naaste te beschermen. Het ziekenhuis wil voorkomen dat bezoekers, ook al hebben zij geen klachten, onbewust het coronavirus kunnen overdragen op hun opgenomen naaste, andere bezoekers of onze medewerkers en hopen dat bezoekers hierin hun verantwoordelijkheid nemen. 

Het SJG begrijpt dat dit vervelend en droevig nieuws is voor de patiënten en hun naasten, zeker met de feestdagen in het vooruitzicht. Maar ze vinden het nu echt noodzakelijk dat iedereen zich maximaal inspant om het aantal besmettingen te laten dalen.

Bewaar afstand tot patiënten

Het verzoek aan de bezoekers is heel nadrukkelijk om de 1,5 meter afstand te bewaren tot de patiënten. Daarom vraagt het SJG bezoekers om gedurende hun hele bezoek te blijven zitten aan het voeteneinde van het bed van hun opgenomen naaste, op 1,5 meter afstand.

Geldende maatregelen bezoek

Verder blijven de volgende maatregelen gelden:

  • Het bezoekuur is van maandag t/m zondag van 17:30 tot 20:00 uur.
  • Er is maximaal één bezoeker per opgenomen patiënt per dag mogelijk. Individuele uitzonderingen zijn alleen in overleg mogelijk, bijvoorbeeld bij terminale patiënten.
  • Het dragen van een mondkapje is verplicht. Je draagt het mondkapje vanaf binnenkomst totdat je het ziekenhuis weer verlaat. Ook op de patiëntenkamer draag je dus het mondkapje.
  • Bij binnenkomst en vertrek desinfecteert je jouw handen.
  • Wanneer je klachten hebt zoals (neus) verkoudheid, hoesten, keelpijn, kortademigheid of koorts, dan kun je niet naar het bezoekuur komen.
  • Uitzonderingen op deze regels zijn mogelijk bij bijvoorbeeld terminale patiënten. Dit kan echter alleen in overleg met de verpleging of de specialist.  

Volledige bezoekregeling

De volledige bezoekregeling met daarin de specifieke regels vind je via de website van het ziekenhuis: www.sjgweert.nl.